NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nwo-institutenorganisatie/nwo-instituten/arcnl/

Geprint op :
17 oktober 2019
19:54:15

Het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) is een instituut dat onderdeel uitmaakt van NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO
   
ARCNL is opgezet vanuit een samenwerking tussen ASML, NWO (voorheen ook FOM), UvA en VU en vormt een nieuw type organisatie binnen NWO dat het beste van twee werelden combineert: de voordelen en wetenschappelijke sterkte van NWO met de financiën en governance van de private partijen.
Het publiek-privaat gefinancierde ARCNL is een nieuwe vorm van samenwerking, in dit geval tussen ASML, NWO, UvA en VU. ARCNL is gestart bij AMOLF en is vanaf 1 september 2015 een zelfstandig onderzoekscentrum.

ARCNL's missie
Het ARCNL richt zich op de fundamentele fysica achter de huidige en toekomstige nanolithografische technieken, in het bijzonder voor toepassing in de halfgeleiderindustrie. Het wetenschappelijk programma van ARCNL is nauw verbonden met de interessegebieden van ASML. Een groot deel van het initiële programma richt zich op de fysische en chemische processen die cruciaal zijn voor nanolithografie met extreem ultraviolet (EUV) licht. Het is de ambitie van ARCNL om internationaal een toppositie in het onderzoek op het gebied van de nanolithografie in te nemen.

ARCNL is sinds 1 september 2015 een zelfstandige eenheid binnen de NWO-organisatie. ARCNL maakt gebruik van administratieve en technische ondersteuning van instituut AMOLF.

ARCNL op Youtube
What do we need for tomorrows smartphone

Directeur ARCNL
Prof.dr. Joost Frenken
 
Communicatieadviseur ARCNL
Erny Lammers