Print deze pagina

Joost Frenken vertrekt bij ARCNL

ARCNL-directeur Joost Frenken heeft zijn vertrek aangekondigd.
Met ingang van 1 juli 2022 begint hij als decaan van de Faculty of Science and Engineering (FSE) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Frenken begon in 2014 als eerste medewerker en directeur van ARCNL, dat toen werd opgezet als een publiek-private samenwerking van de Stichting FOM, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en chipmachinefabrikant ASML.
Inmiddels is ARCNL uitgegroeid tot een gevestigd onderzoeksinstituut met circa 100 medewerkers. De rol van FOM is opgegaan in NWO-I, de institutenkoepel van NWO. Recent is de Rijksuniversiteit Groningen als 'associate partner' toegetreden tot het consortium.

Over zijn besluit om ARCNL te verlaten, zegt Frenken: "ARCNL draait al geruime tijd naar grote tevredenheid van alle betrokken partijen en oogst bewondering voor de opzet en het team. Daarmee beschouw ik mijn taak, om ARCNL op te zetten, als volbracht. Nu dat ARCNL in een volgende fase is beland, geef ik graag het stokje over. Ik neem met veel vertrouwen, met trots en met een stevige dosis heimwee afscheid van dit fantastische instituut en de fijne ARCNL-familie die we er met z'n allen van hebben gemaakt. De wijsheid en warmte die ik in Amsterdam heb opgedaan, neem ik graag mee naar mijn nieuwe uitdaging in Groningen".

Als instituutsmanager bij ARCNL heeft Marjan Fretz jarenlang intensief samengewerkt met Frenken. Ze zegt: "Joost heeft zich de afgelopen 8,5 jaar met hart en ziel ingezet voor ARCNL en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: ARCNL is uitgegroeid tot een volwassen onderzoeksinstituut met een prettige familiaire werksfeer. Met pijn in ons ARCNL-familiehart laten we Joost gaan, maar ook trots, het is een prachtige positie als decaan in Groningen!"

Lees ook het nieuwsbericht van de FSE van Rijksuniversiteit Groningen.

Confidental Infomation